معنای لغوی صبر
- ادامه مطلب
تاریخ: شنبه , 18 آذر 1396 (21:25)
- گزارش تخلف مطلب
تاریخ: شنبه , 18 آذر 1396 (21:25)
«ادْفَعْ بِالَّتی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذی بَیْنَکَ وَ بَیْنَهُ عَداوَهٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمیمٌ وَ ما یُلَقَّاها إِلاَّ الَّذینَ صَبَرُوا وَ ما یُلَقَّاها إِلاَّ ذُو حَظٍّ عَظیمٍ»؛ بدی را با نیکی دفع کن، ناگاه (خواهی دید)همان کس که میان تو و او دشمنی است، گویی دوستی گرم و صمیمی است! اما جز کسانی که دارای صبر و استقامتند، به این مقام نمیرسند و جز کسانی که بهرهی عظیمی (از ایمان و تقوا)دارند، به آن نایل نمیگردند!».
تاریخ: شنبه , 18 آذر 1396 (21:25)
1. هنگامی چیزی را می خواهی بگو: “لطفا”.
2. هنگامی چیزی به تو می دهند، بگو: “متشکرم، ممنونم.”
3. هنگامی که بزرگترها با یکدیگر حرف می زنند، میان حرف آنها نپر، مگر اینکه مساله ای فوری مطرح باشد. آنها حواس شان به تو هست و وقتی حرف شان تمام شد به تو پاسخ خواهند داد.
4. اگر لازم است که توجه کسی را فورا جلب کنی، گفتن عبارت “ببخشید” مودبانه ترین راه برای وارد شدن به مکالمه است.
5. اگر کوچکترین تردیدی درباره انجام کاری داری، اول از پدر و مادر اجازه بگیر تا بعد پشیمان نشوی.
6. دیگران علاقه ای به دانستن اینکه تو از چه چیزهایی بدت می آید، ندارند. نظرات منفی ات را برای خودت، یا بین خود و دوستانت نگهدار، و دائم به بزرگترها نق نزن.
7. در مورد خصوصیات جسمی دیگران اظهار نظر نکن، مگر اینکه بخواهی از آنها تعریف کنی که باعث می شود آنها خوششان بیاید.
8. هنگامی که دیگران از تو می پرسند، حالت چطور است، به آنها پاسخ بده و بعد حال آنها را هم بپرس.
9. هنگامی که در خانه دوستت هستی، به یاد داشته باش که از والدین دوستت به خاطر اجازه دادن به رفتن به خانه آنها تشکر کنی.
10. اگر دری بسته بود، پیش از وارد شدن، ابتدا به در ضربه بزن و منتظر بمان تا ببین پاسخی داده می شود یا نه.
تاریخ: شنبه , 18 آذر 1396 (21:25)
معلّم باید پا را فراتر نهاده و به بررسی رفتار دانش آموز با دیگران، تأثیر مدرسه بر رفتار دانش آموز و حتّی خانواده و جامعه و میزان تأثیر گذاری آن بر فرد نیز توجّه داشته باشد.
مداخله
راهکارهای مداخله ای گوناگون برای آموزش مهارت های زندگی مورد نیاز برای پرداختن به مشکل موجود یا رسیدن به اهداف باید به کار گرفته شود.
این راهکارهای مداخله ای از تکنیک «صندلی خالی» گرفته تا استفاده از تکنیک حل مسئله که برای کمک به دانش آموزان در تصمیم گیری می باشد در نوسان است. در اینجا به شرح موضوع «صندلی خالی» می پردازیم.
تکنیک صندلی خالی
این تکنیک برای کمک به شناخت و حلّ تعارضات دانش آموزان با افراد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. در این شرایط زمانی که موضوع ناتمام با فرد دیگری ارتباط دارد باید مراجع را تشویق کرد تا از طریق گفتگو و بحث با فرد، موضوع ناتمام را کامل کند.
چنانچه فرد دیگر حضور نداشته باشد، توصیه می شود که مراجع با به کارگیری یک صندلی خالی به ایفای نقش با طرف غایب پردازد و حتّی پاسخ های احتمالی او را نیز بیان کند.
ارزش های ایفای نقش با طرف غایب این است که معلّم در می یابد که به هنگام مواجهه دانش آموز با دیگران چه اتّفاقی می افتد و عکسل العمل های دانش آموز در قبال آن ها چیست؟ به عنوان مثال:
هنگامی که یک فرد آشنا و صمیمی دانش آموز مرده است، معلّم از دانش آموز می خواهد که تصوّر کند آن فرد روی صندلی خالی نشسته است. پس به جلو برود و آنچه را که آرزو داشته است به او بگوید، بیان کند و بعد درمانگر (معلّم)روی صندلی خالی نشسته و به او پاسخ دهد و بدین شکل مکالمه ادامه می یابد تا به نتیجه برسد.
همچنین معلّم می تواند برای شناخت رفتار نابهنجار دانش آموز از تکنیک نقّاشی استفاده کند. در این روش معلّم می تواند با کشیدن یک خط مارپیچ به دانش آموز اجازه دهد تا نقّاشی را به دلخواه کامل از روی نقشی که دانش آموز می کشد، می توان به ذهنیات وی تا حدودی پی برد و مشکل را شناسایی نمود.
تاریخ: شنبه , 18 آذر 1396 (21:25)